Een greep uit recente en gearchiveerde nieuwsberichten:

DMT-draaibank   

Beerse Metaalwerken investeert in een nieuwe teach-in draaibank ø1000 x 4000 met aangedreven gereedschappen.

 

De machine werd gepresenteerd op de AMB-beurs in Stuttgart en werd nu in Beerse in dienst gesteld!

Deze hoog nauwkeurige draaibank laat toe om werkstukken te draaien met een diameter van ø1000 mm en een lengte tot 4000 mm. De machine is uitgerust met een 8-voudige automatische revolver voor de klemming van de gereedschapshouders. Dank zij de aangedreven gereedschappen zijn ook boor- en freesbewerkingen mogelijk in één opspanning. Dit komt de nauwkeurigheid alleen maar ten goede!
Programmering van de machine gebeurt met de recentste Heidenhain MANUALplus 620 HSCI Touch sturing. 


Is u op zoek naar een leverancier voor de productie van werkstukken, nauwkeurig bewerkt volgens uw specificaties?    Mail info@beerse-metaalwerken.be of bel even 014/61.50.43.  Wij geven graag meer info en maken voor u een passende offerte.

Een tipje van de sluier ...

DMT-draaibank DMT-draaibank DMT-draaibank

 

bedfreesmachineDe nieuwe CNC-bedfreesmachine is operationeel!


Onze nieuwe bedfreesmachine is operationeel. Ze heeft een bereik van 3000 (X) x 1000 (Y) x 1100 (Z) mm. De freeskop is CNC-verstelbaar per 2,5° in alle richtingen.
Bekijk de foto's!

Stuur snel uw prijsvragen door: info@beerse-metaalwerken.be

bedfreesmachineComing soon!

De nieuwe CNC-bedfreesmachine is onderweg!

Vanaf september is onze nieuwe bedfreesmachine operationeel. Ze heeft een bereik van 3000 (X) x 1000 (Y) x 1100 (Z) mm. De freeskop is CNC-verstelbaar per 2,5° in alle richtingen.
Bekijk alvast enkele foto's!
Stuur snel uw prijsvragen door: info@beerse-metaalwerken.be

SteekmachineNIEUW sinds MEI 2017 : UNIEK in de Kempen


Steken van al uw in- en uitwendige spiegleuven en splines


Veel werkstukken worden afgewerkt met een spiegleuf, een vierkant gat of een spline. Bewerkingen die je veelal uit geeft of waartoe je je toevlucht neemt tot draad- of zinkvonken.

Beerse Metaalwerken investeerde in een CNC-gestuurde steekmachine. Wij bewerken voor u onderdelen tot ø800 mm en een werkstukhoogte van 400 mm. Spiegleuven tot 36 mm breedte.


Toepassingen MEC80
Enkele voorbeelden:
- rechte inwendige spiegleuven
- conische spiegleuven
- meervoudige spiegleuven
- blind steken
- uitwendige spiegleuven
- vierkante gaten
- zeshoekige gaten
- in en uitwendige splines
- speciale gleuven, op maat gemaakt

Stuur uw tekening naar: info@beerse-metaalwerken.be. Wij bekijken graag de mogelijkheden met u!

PlasmaBeerse Metaalwerken presenteert met trots haar nieuwe plasma-autogeen snijtafel

 

Met de plasmatoorts worden staal-, roestvast staal- en aluminiumplaten gesneden tot een dikte van 35 mm in hoogwaardige kwaliteit. Dankzij de bevelunit snijden we onder hoek tot 45°, en dit in alle mogelijke vormen.
Voor staalplaat tot 150 mm dikte schakelen we over op het autogeen snijden. Rechte snedes in topkwaliteit.

Stuur ons uw schetsen of tekeningen in dwg-, dxf- of stp-formaat. Wij houden diverse platen op voorraad en garanderen u korte leveringstermijnen.

Eén adres: info@beerse-metaalwerken.be.

rolbrug10TBeerse Metaalwerken investeert in een nieuwe rolbrug voor haar werkplaats

 

Ter vervanging van een oude rolbrug heeft Beerse Metaalwerken geïnvesteerd in een nieuwe Demag V-ligger.

Klik hier voor het volledige verhaal op de website van Demag.

VCA2015Beerse Metaalwerken vernieuwt haar VCA*-certificaat

 

Beerse Metaalwerken is er op 2 februari 2015 voor de 6de opeenvolgende keer in geslaagd om het VCA* certificaat te behalen.

Veiligheid bij werkzaamheden bij klanten en in de eigen werkplaats is sinds lang een absolute prioriteit.  De certificatie door een onafhankelijk organisme volgens de VCA*-procedures draagt ertoe bij dat veilig werken permanent aandacht krijgt en dat klanten in alle zekerheid hun opdrachten aan Beerse Metaalwerken kunnen toevertrouwen.

Klik hier voor meer informatie over onze montagewerken.

Beerse Metaalwerken diept engineering-expertise verder uit

Lees hier het artikel in de Vlaamse Ondernemer.
Of download hier het artikel.

30jaarBeerse Metaalwerken bestaat op 6 mei 2012 precies 30 jaar!

 

Precies 30 jaar geleden werd Beerse Metaalwerken boven de doopvont gehouden.

30 jaar waarin ons bedrijf een gigantische technologische evolutie doormaakte, van conventionele bewerkingen tot het inzetten van een 5-assige freesmachine, van het lassen met elektroden tot het gebruik van gepulseerde halfautomatische lastoestellen, van telex tot e-mail.

Maar steeds werden ervaring, goed vakmanschap en doorleefde technieken op prijs gesteld.
Ten bewijze hiervan: zo'n 20% van het personeel staat al dertig jaar te uwer beschikking.  Sommige pareltjes van werktuigmachines zijn na 30 jaar nog niet afgeschreven.

Het moment om de vele klanten die ons sinds 1982 hun bestellingen toevertrouwen eens extra te bedanken!

Klik hier voor meer informatie.

VCA2012Beerse Metaalwerken vernieuwt haar VCA*-certificaat

 

Beerse Metaalwerken is er op 2 februari 2012 voor de 5de opeenvolgende keer in geslaagd om het VCA* certificaat te behalen.

Veiligheid bij werkzaamheden bij klanten en in de eigen werkplaats is sinds lang een absolute prioriteit.  De certificatie door een onafhankelijk organisme volgens de VCA*-procedures draagt ertoe bij dat veilig werken permanent aandacht krijgt en dat klanten in alle zekerheid hun opdrachten aan Beerse Metaalwerken kunnen toevertrouwen.

Klik hier voor meer informatie over onze montagewerken.

Beerse-Metaalwerken Einde van de renovatie

 

Het dak en de gevels zijn volledig vernieuwd!  De werkplaats heeft haar nieuwe, warme winterjasje aan.  Onze ecologische voetafdruk is hiermee drastisch gedaald en het comfort van de medewerkers is flink verhoogd.

Gemiddeld besparen we 400.000 kWh per jaar aan verwarming en stoten we 118 ton CO2 per jaar minder uit.

Voor wie niet overtuigd is van de efficiëntie van isolatie: gedurende dit stookseizoen hebben we onze stookolietank slechts één maal gevuld.  Het jaar daarvoor was dat nog 4x!

Sint Elooi met beerSint Elooi en Beerse Metaalwerken

 

Wil je weten waarom we ons zo houden aan deze mooie traditie? klik hier.

archieffotoBeerse Metaalwerken renoveert!

 

De werkplaats van Beerse Metaalwerken dateert inmiddels van 1962.  Tijd dus voor een grondige renovatie.  De volledige mantel wordt vernieuwd.  De bestaande gevels en het dak worden verwijderd en vervangen door moderne materialen.  De eerste bezorgdheid was een doorgedreven isolatie, een perfecte dakdichting en een vernieuwde afvoer van hemelwater. 
De gevel- en dakplaten omsluiten 8 cm hoogwaardige isolatie zodat de U-waarde onder de 0,3W/m²K blijft.  Er werd geopteerd om een natuurlijke lichttoetreding te behouden.  De lichtstraat en de lichtdoorlatende panelen hebben een U-waarde van max 1,6 W/m²K.
Het hemelwater wordt maximaal gebufferd.  Er is een regenwateropslag voor recuperatie van 7500 liter.  Het overige regenwater versterft in een bezinkingsgracht op eigen terrein.

Tijdens de werken blijft Beerse Metaalwerken voor u beschikbaar.  De aannemer neemt de nodige veiligheidsmaatregelen zodat er veilig gewerkt kan worden.  Enige hinder is onvermijdelijk.  Wij verontschuldigen ons hiervoor en rekenen op uw begrip.  Eind september draaien we terug op volle toeren met een opgefriste en energiezuinige werkplaats.

Under constructionEen vernieuwde website

 

Beerse Metaalwerken heeft recent haar website opgefrist.  De nieuwe vormgeving is compatibel met de nieuwste browsers.  U vindt hier informatie over de diverse producten en diensten die Beerse Metaalwerken u te bieden heeft.

 

AXA-pendelfreesmachineBeerse Metaalwerken investeert in een 5-assige pendelfreesmachine.

 

Begin maart werd bij Beerse Metaalwerken een AXA-VHC2 freesmachine geleverd.  De opstelling laat toe om werkstukken in één opspanning 5-zijdig te bewerken en dit door een combinatie van het gebruik van de in het bed ingebouwde draaitafel en het positioneren van de zwenkkop.    

Lees meer...

Mechanische onderdelenMechanische
onderdelen

 

Alle draai-, frees- en kotterwerk.  CNC en conventioneel.  Lees meer...

MetaalconstructiesMetaal-
constructies

 

Metaalconstructies voor industriële toepassingen.  Plaatwerk, brand- en laswerk uitgevoerd door gecertificeerde lassers.  Lees meer...

MontagesMontages
 

Montages van onze producten uitgevoerd door bekwame medewerkers bij onze industriële klanten.  VCA*-gecertificeerd! Lees meer...